Blivande Twitterprojekt

Till hösten skall jag undervisa, på distans, i Internationell Ekonomi med 23 elever spridda över landet och har nu lite tankar om hur jag ska tänka nytt. Kursen kommer att fokuseras omkring en blogg med material och troligen föreläsningar i Adobe Connect. Efter att ha sett hur ett amerikanskt universitet använde Twitter för elevfrågor så nappade jag på idén och kommer att använda det också. Både för frågor under lektionen och för att eleverna skall sammanfatta efter varje föreläsning vad de lärt sig. Fördelen med att använda Twitter istället för den inbyggda chatten är att all kommunikation ligger kvar och kan sökas i, vilket kanske främst är bra för de elever som inte var med på lektionen. Det hashtaggade Twitterflödet kommer att användas även utanför föreläsningarna för korta frågor och förberedelser inför föreläsningarna.
Bloggen kommer även att användas för elevernas inskickade uppgifter. Kopplat till dessa öppna uppgifter kommer eleverna att få respondera på varandras arbeten och därigenom (förhoppningsvis) få djupare kunskaper.

Detta är som sagt tankar efter att ha insupit inspiration från andra skolor och det kommer säkert att få justeras lite när vi väl är igång. Tankar och kommentarer mottages tacksamt 🙂

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i IKT och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Blivande Twitterprojekt

  1. Alexander skriver:

    Hej är det en gymnasiekurs?
    Jag är för tillfället 16 och ska börja på ekonomi och entreprenörskapsprogrammet i höst. Skulle jag kunna ta den här kursen eller är den bara för din egen klass?

  2. anne-marie skriver:

    Så spännande! A-M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s