Mer prao

Lärarnas Riksförbund skriver på DN debatt idag att prao-perioden bör utökas så att man även har en vecka på gymnasiet. Välkommen ikapp säger jag 🙂

På Mikael Elias gymnasium i Karlskrona har vi haft det på våra teoretiska program de senaste tre åren i form av arbetslivsvecka. Eleverna har själva fått välja sin drömarbetsplats att vara på och vi har haft elever på samhälls- och naturprogrammet som har flugit flygplan, varit med på kirurgen, provat att vara flygledare, tandläkare, förskollärare, kommunpolitiker, metallarbetare, IT-arkitekt, m.m. Eleverna har sedan fått redovisa det för sina skolkamrater så att kunskapen sprids. Det här har faktiskt inneburit att några av eleverna har fått en nytändning på sina studier och till och med börjat läsa kompletterande kurser för att få den behörighet som krävs.

Vi kommer fortsätta köra våra arbetslivsveckor eftersom vi ser hur oerhört nyttigt det är för elever på teoretiska utbildningar att få lite kontakt med verkligheten redan innan man söker till högskolan.

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s