Paddagogiken ifrågasätts

Efter den pressuppmärksamhet som projektet med iPads i Sollentuna fick så kunde man inte annat än vänta att kritiken skulle komma haglande. Lite trist är det dock att det kommer så hårt från Björklund som jag tror är sponsrad av pappersindustrin. Enligt vår skolminister måste inlärning ske via papper. Det skall skrivas på papper och böcker skall vara pappersbaserade. Är det ett fall av grav inkompetens eller vridning av journalisterna?  I samband med artikeln i dagens DN tog man även upp argument som att införa den nya tekniken är bara att förstöra pengar. Att köpa in pappersböcker, som ofta är inaktuella redan när de lämnar tryckeriet, för att använda i minst tre år utan att eleverna lägger särskilt stor vikt vid dem är det stora slöseriet. Att kunna få uppdaterade aktiva böcker som ger helt andra möjligheter än de pappersbaserade är att spara både pengar och miljö. Om den här tillbakagången till tidigt 1900-tal fortsätter får vi snart förbud mot datorer i skolan eftersom det bara fördummar oss. Vilken bra inverkan på konkurrenskraften i världen det kommer att ha! Vi är redan på väg att bli ett tillverkningsland av den typ Kina har varit länge då vår kompetens inte räcker till för att konkurrera med kunskap.

Björklund bör nog kasta ut alla datorer på departementet och arbeta med bara papper och penna ett par veckor innan han gör dylika uttalanden igen.

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Paddagogiken ifrågasätts

  1. Kenth skriver:

    Tycker nog att något annat borde kastas ut från departementet, tätt följd av sina betyg, resultat och pekande med hela handen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s