Saxat från SETT – Lena Gällhagen

”Lustfyllt lärande med iPads” var rubriken när vi bänkade oss för Lenas (@lenbys) föredrag och Lena levererade vad rubriken lovade, inklusive att större delen av publiken joddlade som avslutning!

På SETT var det ganska tydligt när jag var på ett seminarium där iPad på något sätt var inblandad att publiken skrek efter exempel på appar! Det blev nästan till hysteri och det var nog Lena van vid för hon började med en bra insikt om att ”våga tänka utanför appen”. Applikationerna som vi lägger in i en iPad är bara ett sätt för oss att arbeta och lära. Ett bra exempel på det var Epic citadel som vid första anblicken ser ut som ett spel, men som egentligen bara är en miljö där du kan gå omkring och fantisera, eller varför inte ta en bild och använda som inledning till ett avsnitt i en kurs? Be eleverna skapa en berättelse utifrån bilden.

The Guardian Eyewitness ger dig varje dag en kraftfull och ibland provocerande bild som reflekterar globala händelser. Utmärkt för att starta en diskussion eller tolka en bild.

Strip designer kostar 22 kr och ger dig möjligheten att skapa din egen serietidning av bilder du tagit tillsammans med pratbubblor och serietidningseffekter.

Toontastic ger dig mer än Strip Designer och Creaza Cartoonist eftersom det ger dig möjligheten att skapa dina egna animationer.

Book creator kostar 38 kr och används för att skapa egna böcker. Vill du skapa böcker för visning på iPad men har en Mac föredrar jag nog fortfarande iBooks author som är gratis. När kommer även den som app?

TwisTouch är ett spela som kräver att man samarbetar. Bra koordinationsövning.

Med QR-koder kan man anordna skattjakter, typ Geocaching, där eleverna får en ny ledtråd när de skannar koden de kommer fram till. Bra app för att läsa av QR-koder är Qrafter.

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i Appar, Paddagogik, SETT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s