Saxat från SETT – Dale J Stephens

Dale höll i ett pass med namnet ”Empowering students to hack their education”. Dale hoppade tidigt av skolan för att den inte kunde ge honom det han ville ha. Redan tidigt i skolan hade läraren kallat in föräldrarna och förklarat att de var tvungna att sluta ta med Dale till museumet för att han lärde sig alldeles för mycket om kom före de andra i klassen.

Efter att ha varit hemskolad och i mycket drivit sin egen utbildning gick Dale på college ett tag men insåg att han inte skulle lära sig något där heller. Klasskamraterna undrade om han inte skulle sakna tjejerna och ölen men Dale hade insett att han kunde dricka och få ligga även utanför skolan 😉

Många inom skolan är rädda att eleverna inte skall lära sig tillräckligt mycket om vi bara förlitar oss på deras nyfikenhet. Dale har startat en motrörelse som heter uncollege.org och som hjälper ungdomar att skapa sin egen utbildning.

”Någon annan bestämde vad jag skulle göra och utvärderade efteråt. Jag gjorde bara en tredjedel av arbetet.” säger Dale och visst ligger det en tanke i det. Sverige är ett av två länder i världen där det är förbjudet med hemskolning och då är det ännu viktigare att vi i skolan ser till att kunna utmana ALLA elever på deras egen nivå.

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i SETT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s