Kodning i skolan

Det finns de som hävdar att lära sig att koda är lika viktigt som att lära sig vilket annat språk som helst. Eftersom jag försörjt mig på att programmera så är jag såklart lite partisk när jag håller med 😉

Just nu arbetar vi med kodning på teknikprogrammet i två olika nivåer. Dels för ettor som precis börjar lära sig programmering och dels för treor som har lite mer erfarenhet och som läser en kurs om mikrodatorer. I båda kurserna är det Arduino som får tjänstgöra som plattform. Arduino har många fördelar i skolan eftersom den bygger på en öppen plattform, den är billig och det finns massor av roliga byggen ute på nätet. Skolor har sällan gott om pengar så då får man ganska mycket cool teknik för en liten peng.

Vi har börjat med enkla övningar som att tända lysdioder och spela musik för att sedan gå vidare till mer avancerade övningar som att bygga en elektronisk tärning. I morgon skall eleverna få börja bygga ett arduinobaserat spel. Ettorna med ganska mycket instruktioner i början som sedan leder till större frihet och treorna som bara får i uppdrag att skapa ett spel. Spännande resultat väntar!

Du som är intresserad av Arduinoprojekt kan titta in på 20 unbelievable Arduino projects.

Blogg 100 – nr 66

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s