Saxat från SETT2014 – Olle Strömbeck

Onsdagens första föreläsning var tillsammans med Olle Strömbeck (@olst75) som pratade om Lärplattan som kreativt verktyg i undervisningen. Det viktiga var att komma förbi apparna och fundera på hur vi kan bli mer kreativa med iPaden. Det finns inga pedagogiska appar, men det finns appar som passar för pedagogisk användning är en viktig tanke som Olle inledde med. Viktigt att tänka på är just att iPad är ingen dator utan ett multifunktionsverktyg som inte ska användas som en dator.

Everytrail är en app som används för Augmented reality genom att spara en väg man gått och komplettera med bilder och filmer. Geocaching går att använda i många ämnen och kombinationer speciellt när man använder mysteriedelen. Klickar du på länken får du exempel på hur man kan använda Geocaching i skolan. Xnote är en enklare form av Geocaching som öppnar andra möjligheter.

Olle ser själv många fördelar med film som uttrycksmedel och vi fick se exempel på ett samarbetsprojekt mellan hemkunskap och engelska där eleverna gjort en matlagningsfilm. Vi fick också se en Stop-motion film som visualiserade en händelse i en bok med hjälp av appen iMotion.

Allt fler lärare arbetar med Podcasts och en lösning är då att göra inspelning och redigering i Garageband och sedan publicera via Soundcloud. Du kan även använda Soundcloud direkt för inspelning. Podcast har fördelen att det är ett väldigt enkelt sätt att förmedla sig med och flera föreläsare återkom till det under SETT-dagarna.

Olle avslutade sin presentation med ett roligt exempel på annorlunda användning av iPad i klassrummet.

Blogg 100 – nr 70

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i Blogg100, IKT, SETT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s