Saxat från SETT2014 – Get real

Frida Lindén och Therese Silverbåge är pedagoger från Partille som arbetar med digitala verktyg för att göra språklärandet levande. Det är nog rätt många skolor som försöker få eleverna att läsa mycket böcker men med Världens bokfest tog man det ett steg längre. Eleverna läser inte bara böcker utan skriver boktips som de lägger upp på bloggen. Det blir dessutom mycket roligare när en av författarna skickar en hälsning till eleverna och dessutom använder dem som provläsare av nästa bok. Du som vill arbeta mer aktivt med läsning i skolan kan gå till En läsande klass för att få inspiration.

Mystery Skype är en klassrumsaktivitet som Skype själva är samordnare för där två klasser kopplar upp sig via Skype och kör typ 20 frågor för att försöka få reda på var den andra klassen befinner sig. Språkträning som samtidigt blir lite av en tävling. Man körde även en svensk variant som hette Vårt avlånga land.

Att låta eleverna arbeta med podcast för att gestalta t.ex. slaget vid Little big horn så att andra kan lyssna och lära gör eleverna mer engagerade och leder till roligare lektioner än om de bara skulle berätta för läraren eller klassen. Här använder man Podbean för publicering av podcasten och Soundbible för ljudeffekter.

Ett bra uttryck som tjejerna använde och som fastnade hos många var att Skrytskvallra. Det betyder att man berättar om bra saker som ens kollegor gör. Ett utmärkt sätt att synliggöra alla bra saker som vi gör och samtidigt ge beröm.

Hela presentationen finns på korta.nu/getreal

Blogg 100 – nr 72

 

Annonser

Om fossing

En lagom klumpig lärare som lever efter devisen "Lös problemet"
Det här inlägget postades i Blogg100, SETT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s